2019-07-10 05:00Pressmeddelande

Satsning utmanar unga att testa ett jobb i äldreomsorgen

Vikrytera kampanjbildVikrytera kampanjbild

Är du en människokännare, eller vill bli?

Oavsett yrke kommer du i framtiden behöva förmågan att hantera och bemöta många olika människor. Det finns få yrken som är bättre än äldreomsorgen för den som vill utveckla sina människokännarskills.

Med satsningen ”Vikrytera” – en sammansättning av vikarie + rekrytera – fick Go Care tusentals unga mellan 18-24 att överväga ett sommarjobb inom äldreomsorgen.

- Vi slår hål på myten om äldreomsorgsjobb som enkla. Arbete inom äldreomsorgen är otroligt komplext och kräver en stor personlig mognad. Ett sommarjobb här ger erfarenhet för livet, säger Lisa Thambert, kommunikationsansvarig och medgrundare Go Care.

- Tålamod, att kunna förutse scenarion eller empati – det är några kompetenser som du garanterat utvecklar i äldreomsorgen. I kampanjen illustreras det genom filmer som utspelar sig i de ungas värld såsom - i skolan och på fest.

Årliga kampanjer ska förändra bilden av äldreomsorgen bland unga

Filmer, memes, gifar och en kampanjsajt. Totalt nådde Vikrytera-satsningen över 130 000 personer mellan 18-24 under kampanjperioden som pågick maj-juni.

Vikrytera kommer att återaktiveras årligen. Delvis för att täcka äldreomsorgens behov av vikarier under sommaren, men även för att skapa en attitydförändring. 

- Många unga idag har aldrig ens övervägt ett jobb i äldreomsorgen. Om man upprepade gånger nås av positiva budskap om varför det är spännande, givande och värdefullt så tror vi att tankar sätts igång och chansen ökar att fler personer till slut väljer ett jobb i sektorn.

Resultat: så många nåddes av Vikrytera på sociala medier:

Räckvidd: 134 015 
Totalt antal visningar av kampanjen: 392 892 
Besök på www.vikrytera.nu: 11 582
Så många interagerade med inläggen på sociala medier: 17 577

Läs mer och se kampajfilmerna på www.vikrytera.nu 


Om Go Care

Go Care är äldreomsorgens nya jobb- och karriärsida. Här kan du: - Hitta, jämföra och söka lediga tjänster inom äldreomsorgen. - Hitta och jämföra olika arbetsgivare och vad de erbjuder dig som medarbetare. - Få inspiration och tips i karriären. Vårt mål är att visa upp de möjligheter som finns inom äldreomsorgen, förmedla hur olika arbetsplatser och arbetsgivare skiljer sig åt så att du enklare hittar ett jobb som passar just dig.

Kontaktpersoner

Pernilla Kristoffersson
Pernilla Kristoffersson