2018-11-01 06:00Pressmeddelande

Så vill Go Care lösa äldreomsorgens rekryteringsutmaning

Dåliga villkor, enkelt, inga utvecklingsmöjligheter. Stämmer allmänhetens bild av arbete inom äldreomsorgen med upplevelsen hos de som arbetar i sektorn? Inte enligt teamet vars initiativ ska få fler att välja en karriär i äldreomsorgen.

På ett knappt år har den nya tjänsten lockat 35 000 unika besökare.

2017-2018 gjorde teamet bakom den nya tjänsten Go Care ett omfattande research- och insiktsarbete hur vi kan få fler att välja en karriär i äldreomsorgen. Det mest frekventa svaret var: förändra bilden av arbete i äldreomsorgen.

Den 1 november 2018 lanserades Go Care - Sveriges nya mötesplats för dig som är nyfiken på, eller redan har, ett jobb inom äldreomsorgen. Tjänsten är utformad utifrån en dialog med hundratals personer som jobbar i eller med sektorn.

Här kan du:

  • Hitta, jämföra och söka lediga tjänster inom äldreomsorgen.
  • Hitta och jämföra olika arbetsgivare och vad de erbjuder dig som medarbetare.
  • Få inspiration och tips i karriären.

Äldreomsorgen är en framtidsbransch som erbjuder en mängd olika karriärvägar, där ingen arbetsgivare är den andra lik, du har varierade dagar och upplever häftiga möten som får dig att växa och utvecklas som person.

- Det behövs ett skifte. Idag talar vi om att 160 000 personer måste rekryteras fram till 2035. Vi menar att 160 000 personer har chans att få ett jobb där de gör skillnad varje dag, utvecklas som person och får uppleva fantastiska möten, säger Lisa Thambert, kommunikationsansvarig och medgrundare Go Care.

- Frågan vi ställer är snarare – har du vad som krävs för att bli en av dem?

1 november 2018 - 29 oktober 2019 har Go Care haft 35 000 unika besökare. Strax under 3000 personer har valt att söka ett jobb i äldreomsorgen. 

Läs mer och besök Go Care på www.go-care.se


Om Go Care

Idén till Go Care kom från Lisa Thambert, Fanny Falkenberg och Pernilla Kristoffersson. Pernilla och Fanny är initiativtagare till Seniorval.se - Sveriges största sök- och informationstjänst kring boende, service och omsorg för seniorer. Lisa har sin bakgrund i PR, kommunikation och som vårdbiträde i hemtjänsten. 2017 korsades våra vägar i en gemensam dröm om att förändra bilden av arbete inom äldreomsorgen, så att fler omsorgstalanger ska se allt äldreomsorgen har att erbjuda. Go Care ägs av Senior Life AB

Kontaktpersoner

Lisa Thambert
Lisa Thambert